Fredrik Rossow fra Auli hadde ansvar for 1200 på speiderleir i Sverge

Lederen i Nes-Årnes Speidergruppe sørget for speidersuksess. Fra 29. juni til 6. juli samlet flere speiderregioner seg i Kragenäs i Sverige, med Fredrik Rossow bak spakene.

AV Erik Røseid
Publisert
Oppdatert:

Les også: Frie tøyler: «Allerede første dagen måtte jeg sende speidere til legestua»

– Med vilje så har vi valgt å holde på et enkelt nivå for alle enten du er Rover eller Bever, sier Frederik Rossow fra Nes-Årnes speidergruppe som også var leirsjef. Rossow hadde i alt ansvar for 1200 speidere fordelt på seks speiderkretser, et samarbeid mellom Romerike, Glåmdal, Østre Østfold, Follo, Fredrikstad og Oslospeiderne. Å holde speiderleiren enkel var viktig for Rossow og leirpatruljen.

– En stor del av en speiderleir er å legge vekt på det sosiale, sier han og legger til at speiderne var unisont glade og fornøyde.

Fra Nes-Årnes speidergruppe var det 25 speidere. Det kom også noen speidere fra Bodø, Ukraina og Aserbajdsjan.

Haik

Leirsjefen trekker fram at den tradisjonelle haiken var årets høydepunkt.

– Samtlige dro ut, alle var trygge på en natt utenfor leieren på egen hånd, sier han. På speiderleirer er det tradisjon at speiderne går ut i gruppe med pakning og utstyr med mål om å sove ute en natt borte fra leir. Speiderne skal selv navigere seg i grupper til ulike overnattingssteder ved hjelp av kart og kompass.

Markedsdag og hårvask

Torsdagen var satt av til markedsdag hvor hver speidergruppe hadde hver sin virksomhet. Nes-Årnes speidergruppe kunne tilby hårvask for 30 «Krag» som var valutaen for markedsdagen.

Vask

Trykk for å se kommentarer